6. nap – augusztus 9., szombat

Reggel olyan voltam, mint akit agyonvertek, képtelen voltam 7 előtt felkelni, bár már fél 6-kor szólt az óra. Pakolás, reggel rutin, majd a szokott pofaszél. 40 kili után értem a terveimben szereplő városba, belsőt mindenképpen kellett vennem, annyira nem szeretek sétálni.

Az előző napok vacakolása alatt rájöttem, hogy már otthon le kellett volna cserélni a 80%-ban működőképes váltómat, ami az elmúlt 2 napban kb. 60%-osra redukálta magát + minden váltásnál olyan hangokat adott, ami akkor is fájt volna a fülemnek, ha most látok először biciklit. Akkor legyen váltócsere, ha van normál áron és fel is rakják.

Miközben vártam, hogy a bicikli elkészüljön (pont a sziesztájuk előtt estem be), szereztem kaját (toszkán kenyér, paradicsom, mortadella, mozzarellával), elücsörögtem a parton, néztem az embereket (ők meg ezt a tapicuccos hülyét, akinek a közelében nincs bicikli), háttérben halk olasz zene szólt, egyszóval a hangulat nem hiányzott.

Vagy 6 órát kellett várnom, addig találtam nyílt wifit ami jó, viszont közben rájöttem, hogy 5 perc volt lerendezni mindent, amihez kellett net, azon felül maradt a malmozás és a cél nélküli facebookozás. (Fel is merült bennem, hogy miért is cseszek el erre otthon annyi időt, akinek kellek, úgyis felhív). Jó kis önismereti kurzus pár üres óra messze mindentől, amit ismerünk, nah:)

60 km-re volt egy kemping, oda még elgurultam némi mászás után. Majd kiderült, hogy ahol aludni akartam, minimum 2 éjszakát ki kéne fizetni, és sehogy se sikerült meggyőznöm őket, hogy az 1 éj is több, mint a semmi, így átmásztam a másik, drágább kempingbe, ahol bezzeg volt 1 éjszakás opció.